Unga jobbar för unga på Planteringen

David Jordacijevic är ny ordförande i ungdomsrådet, och tillsammans med Sara Ahmad jobbar han och ett femtontal andra ungdomar i rådet för att göra Planteringen till ett bättre område.
– Jag har varit med sedan starten och det är kul att få det här förtroendet.

SONY DSC

Rådet träffas var tredje vecka och däremellan har de kontakt via en sluten arbetsgrupp på Facebook. Att David går det sista intensiva året på Procivitas är inget hinder för honom att engagera sig som ordförande.
– Visst blir det en del mötesförberedelser men jag får ju skapa tid för detta eftersom jag vill hjälpa området, säger han.

Aktuellt just nu är arbetet inför stadsdelsfestivalen Plantandagen som äger rum den 3 september.
– Vi förbereder bland annat säkerheten, söker tillstånd, letar sponsorer och kontaktar artister, berättar Sarah Ahmad.

Förra årets artister Dani M och Allyawan blev en stor succé, men vilka artister som kommer i år är inte färdigt ännu. Förutom musikunderhållning blir det fotbollsturnering och aktiviteter för barn i samarbete med andra aktörer som till exempel Viktoriahuset.
– Nu håller vi bara tummarna att vädret blir bra – det är nästan en förutsättning för ett riktigt lyckat arrangemang, säger David.

Men viktigast är ändå att stärka sammanhållningen bland unga på Planteringen. Därför funderar de på att göra mer regelbundna aktiviteter som fotbollsturneringar och grillfester med inbjudna gäster som till exempel polisen eller räddningstjänsten.
– Inget är beslutat än men mycket talar för att vi kommer att försöka, säger Sara Ahmad.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *